Laboratori Cartells pel canvi

22.10.2024 / 17h – 20h
Sala d’actes – Centre d’arts Santa Mònica
 Activitat gratuïta amb inscripció prèvia a través de aquest formulari

Salut i medi ambient van agafats de la mà. A mesura que anem contaminant i esgotant els recursos naturals la nostra salut es veu afectada.

En aquest taller, volem reflexionar sobre quins canvis volem en la nostra societat i mostrar el poder per poder fer canvis. Per poder fer aquestes comunicacions volem fer-ho de manera responsable i sostenible. Massa vegades es dissocia sostenibilitat amb creativitat. Ens han acostumat que tenir en compte l’impacte ambiental té un cost visual. I moltes vegades això és fruit de la desconeixença de nous materials, de processos, i de no arriscar.

Plantegem un taller creatiu per jugar i embrutar-se les mans amb recursos més respectuosos amb el medi ambient.

Ens acompanyeu?

 

________________________

Amb la participació de:

Núria Vila és directora creativa i dissenyadora gràfica amb impacte positiu. Dissenya compromesa amb el medi ambient, apostant pel treball manual i la col·laboració interdisciplinària. Es dedica a l’experimentació i investigació de nous materials i noves maneres de replantejar els projectes per reduir-ne l’empremta ecològica. També ha participat com a ponent en festivals, ha estat jurat en diferents certàmens i ha estat nominada als premis Gràffica 2021 i als Best 100 KYOTO Global Design Awards 2023.

Josep Amat és assessor comercial a Vanguard Gràfic i professor a escoles de disseny. Col·laborador en molts esdeveniments i iniciatives, també és el creador del projecte de RSC Escola Impremta, a través del qual el sobrant de paper de Vanguard (més de 50.000 quilos l’any) es destina a prop de 250 escoles per donar-li una segona vida material i convertir-lo en una eina de transformació social.

 

Aquesta activitat és part de la programació de SocialFestBcn 2024, que proposa un programa especial al voltant de l’art com a instrument transformador en els processos de sanació de nosaltres mateixos i la nostra relació amb el territori. 

Aquesta activitat és possible gràcies al Centre d’arts Santa Mònica